Chip uw dier


Maak van uw dier geen asielzoeker!
Jaarlijks belanden veel dieren in het asiel omdat ze ontsnapt zijn en zoek raken. Voornamelijk binnenkatten zijn niet gechipt. Juist deze katten zijn kwetsbaar omdat ze, na een ontsnapping, de weg naar huis niet meer terugvinden. Denk ook aan de vele konijnen die op straat worden gevonden. Weinig konijnenbezitters laten hun dier chippen, terwijl het prima mogelijk is.Chip uw dierWel gechipt, niet geregistreerd
Soms is een dier wel gechipt, maar niet geregistreerd bij een databank. In andere gevallen is het dier wel geregistreerd, maar zijn de gegevens verouderd. Ook dan kan de eigenaar niet worden gewaarschuwd dat zijn dier terecht is.

Voorkom dat u en uw dier elkaar op deze manier kwijtraken: laat uw huisdier chippen en zorg voor een goede, actuele registratie!

Check het chipnummer en uw gegevens op de landelijke databank: Landelijke registratie chipnummers

Chippen en registreren: verplicht voor honden!
Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieverplichting voor honden ingevoerd. Vanaf die datum moet elke hond die in Nederland verblijft of geboren wordt een chip hebben en geregistreerd zijn bij een van de daarvoor aangewezen databanken. Bovendien is de eigenaar verplicht de registratie up-to-date te houden.