Maand van de oudere kat: de gezondheidscheck!


Door goede verzorging worden onze katten steeds ouder. Het is natuurlijk geweldig dat uw geliefde dier zo veel langer deel kan uitmaken van uw thuis.
Echter, ouder worden brengt ook wat gebreken met zich mee. Denk daarbij aan bijvoorbeeld artrose, slijtage van de nieren of een ontregelde schildklier.
Gelukkig kunnen we met speciale voeding en/of medicatie veel ondervangen om onze huisgenoot een goede 'oude' dag te bezorgen.

Maand van de oudere kat: de gezondheidscheck!
Wanneer uw kat 75% van de levensverwachting heeft bereikt spreken we van een senior kat. Het verouderingsproces begint echter al vanaf ongeveer 7 jaar.
Het duurt meestal enige tijd voordat u de gevolgen van het ouder worden merkt aan uw kat. Ze kunnen bijvoorbeeld minder speels worden, zich minder goed verzorgen, meer gaan drinken of vallen af.
Voordat er uitwendig zichtbare symptomen zijn, zijn veel ouderdomskwaaltjes al aantoonbaar in een verandering van de bloedwaarden en bloeddruk. Voor veel aandoeningen geld bovendien dat hoe eerder deze wordt vastgesteld, hoe effectiever de behandeling en hoe beter de prognose op lange termijn is.
Het is daarom belangrijk om uw oudere kat regelmatig te laten nakijken en vanaf 7 jaar jaarlijks een bloedonderzoek en bloeddrukmeting te laten doen.

In de maand oktober bieden we een gezondheids-check voor de oudere kat aan tegen gereduceerd tarief.
De kosten van de gezondheids-check bedragen deze maand 130,- (de gewone prijs is 175,-). Tijdens dit consult kijken we de kat van top tot teen na, meten we de bloeddruk en nemen bloed af voor onderzoek naar suikerziekte, leverfunctie en nierfunctie. Het onderzoek neemt ongeveer 30 minuten in beslag en u ontvangt direct de uitslag en eventueel een behandeladvies.